Українські десантники завоювали срібло на міжнародних змаганнях у Великобританії

Українські десантники завоювали срібло на міжнародних змаганнях у Великобританії

Українські військові успішно пройшли дистанцію 80 кілометрів, що долають одиниці

Військовослужбовці Десантно-штурмових військ України завоювали срібло на міжнародних змаганнях Cambrian Patrol – 2018, що відбувалися неподалік містечка Брекон у Великобританії. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook.

У тижневих навчаннях взяло участь 127 команд із 27 країн, які мали пройти 80-кілометровий марш, виконуючи різні бойові завдання. Українські десантники обігнали 13 команд, вісім із яких згодом зійшли з дистанції.

Змагання проводять із 1959 року, коли група військовослужбовців Сухопутних військ територіальної оборони Уельсу розробила курс тренувань, що складається із марш-кидка на довгу дистанцію через Кембрійські гори, що завершувався стрільбою на полігоні. Наприкінці навчань відбирають найкращі команди, які нагороджують золотими, срібними та бронзовими медалями.

У 2018 році учасники навчань розділилися на сім потоків по 18 команд у кожному. Разом із українцями у марші взяли участь підрозділи з Білорусі, Молдови та Угорщини. З урахуванням того, що учасники навчань місцями йшли в обхід, протяжність їхнього маршу досягла 85–95 кілометрів. Кожен учасник ніс на собі два рюкзаки загальною вагою 41 кг, зброю, подвійний боєкомплект і радіостанцію із чотирма батареями. Основний акцент організатори навчань зробили на командну роботу. Десантники мали розкрити місце перебування противника, знищити незаконне збройне формування, надати першу допомогу, звільнити заручників і подолати водні перешкоди. На одній із точок українських десантників інструктори Великобританії відзначили, як одну із найкращих команд, оскільки виявили 14 із 15 цілей – танків, САУ і броньованих автомобілів. Також українську команду відзначили за відпрацювання захоплення у полон двох умовних ворогів.

У Міноборони зазначили, що навчання Cambrian Patrol вважають одними з найскладніших у Європі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: