Українські та британські силовики домовилися протидіяти спецслужбам РФ

Українські та британські силовики домовилися протидіяти спецслужбам РФ
Бен Воллес та Василь Грицак

Глава СБУ провів зустріч з міністром з питань безпеки Великої Британії

Україна і Велика Британія домовилися посилити співпрацю у сфері протидії розвідувально-підривній діяльності спецслужб Російської Федерації та кіберзагрозам.

Про це йшлося на робочій зустрічі голови Служби безпеки Василя Грицака з міністром з питань безпеки Великої Британії Беном Воллесом, повідомляє прес-служба СБУ.

«Пан Грицак ознайомив пана Воллеса із розгорнутою спецслужбами РФ широкомасштабною операцією з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні виборів, а також спробами дискредитації нашої держави перед міжнародною спільнотою. За результатами переговорів сторони досягли домовленостей про поглиблення двостороннього співробітництва у сфері протидії розвідувально-підривній діяльності російських спецслужб та кіберзагрозам», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що Грицак та Воллес узяли участь у церемонії відкриття другого модуля навчальних курсів з проведення допиту з дотриманням основних прав людини, проведеного за підтримки британської сторони. Метою заходу було ознайомити співробітників СБУ із кращим досвідом та методикою британських правоохоронних органів у сфері проведення опитування очевидців та допиту свідків у межах розслідування злочинів.

До слова, НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко.

Раніше журналісти з'ясували, що у заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочко є нерухомість на 200 млн гривень, а члени його сім'ї мають російське громадянство і періодично відвідують окупований Крим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: