Український кордон з Польщею може паралізувати страйк польських прикордонників

Український кордон з Польщею може паралізувати страйк польських прикордонників

До протесту готуються силові та воєнізовані служби по всій Польщі

Працівники Прикордонної служби Польщі почнуть так званий італійський страйк, якщо уряд не виконає їхніх умов. У такому разі час перетину польсько-українського кордону може становити не до шести годин, як зараз, а цілу добу.

Про це пише Gazeta Wyborcza.

«Рух на польсько-українському кордоні зростає нечуваними темпами. З січня по серпень поточного року його перетнуло майже 14,5 мільйонів осіб. Уже сьогодні ситуація на польсько-українському кордоні погана, натомість справжня катастрофа лише попереду», – йдеться у матеріалі.

До протесту готуються силові та воєнізовані служби по всій Польщі. Серед них є також співробітники Прикордонної служби, які, серед іншого, вимагають збільшення зарплат. План протестів вже розроблений. У жовтні відбудеться всепольська демонстрація співробітників цих структур, а якщо уряд не поступиться – черговим етапом буде італійський страйк.

Неофіційно прикордонники заявляють, що коли дійде до італійського страйку, польсько-український кордон, фактично, буде паралізований.

Міністерство внутрішніх справ Польщі на запитання про те, що зробить у випадку зупинки руху на кордоні, конкретної відповіді не дало.

Як відомо, італійський страйк полягає у неповному або частковому виконанні своїх обов'язків з боку працівників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: