«Укравтодор» попередив водіїв про негоду

«Укравтодор» попередив водіїв про негоду
Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення працюють 274 одиниці техніки дорожніх організацій

Вночі 12 грудня виникали ускладнення в русі великовагового транспорту на небезпечних ділянках доріг у Херсонській, Миколаївській, Полтавській та Дніпропетровській областях

У зв’язку з проходженням територією України активного циклону у середу, 12 грудня, спостерігається ускладнення погодних умов у південних, центральних та північних областях.

Про це повідомляє прес-служба «Укравтодору».

Зазначається, що складні погодні умови склалися у Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській та Дніпропетровській областях, де випадає сніг з дощем при температурі повітря від -2 до +2°С з утворенням снігового покрову на ґрунті товщиною від 4 до 12 см снігу.

З третьої години ночі дія активного циклону поширюється на територію Сумської, Чернігівської та Київської областей (місцями невеликий сніг).

«Стан покриття на автодорогах державного значення в Одеській та західних областях сухе. На перевальних ділянках доріг мокре. В зоні дії циклону мокре, місцями засніжене», - заявили в «Укравтодорі».

Повідомляється, що з метою забезпечення безпечного проїзду дорогами державного значення дорожні підприємства виконували роботи з обробки проїзної частини протиожеледними матеріалами та розчищення покриття доріг від снігу.

В «Укравтодорі» додали, що вночі 12 грудня періодично виникали незначні ускладнення в русі великовагового транспорту на небезпечних ділянках доріг (спуски, підйоми) у Херсонській, Миколаївській, Полтавській та Дніпропетровській областях.

«Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяні в роботі 274 одиниці техніки та 428 робітників, в черговому режимі – 1216 одиниць техніки та 1642 робітників», - говориться у  повідомленні.

За прогнозом синоптиків, 12 грудня у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях очікується сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, приріст снігового покриву 12-20 см.

Нагадаємо, за інформацією синоптиків, 12 грудня у Києві очікується сильний сніг, приріст якого становитиме 13-18 см, хуртовини, пориви вітру 15-18 м/с, на дорогах ожеледиця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: