«Укроборонпром» може потрапити під санкції США через «Мотор Січ»

«Укроборонпром» може потрапити під санкції США через «Мотор Січ»

Раніше американці висловлювали своє занепокоєння намаганнями України продати «Мотор Січ» китайським компаніям

Під санкціями США можуть опинитися усі українські підприємства, які фінансують «Укроборонпром», в тому числі і держбанки

Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв допускає можливість потрапляння «Укрборонпрому» під антиросійські санкції США через операції з купівлі «Мотор Січі» спільно з китайськими компаніями Skyrizon і Xinwei.

Про це він сказав в ефірі «Радіо НВ».

«Можна опинитися в повністю абсурдній ситуації, коли китайська сторона разом з «Укроборонпромом» отримала б контроль над цим підприємством. При цьому США можуть знайти підтвердження того, що китайська сторона присутня в ланцюжку постачання «Вертольотам Росії» - і виникне кафкіанська ситуація, коли «Укроборонпром» з «Мотор Січ» виявляться в американських антиросійських санкціях», - розповів Терентьєв.

За його словами, у цій ситуації під санкціями США можуть опинитися усі українські підприємства, які фінансують «Укроборонпром», в тому числі і держбанки.

На думку глави АМКУ, і підприємство, і уряд повинні враховувати ці ризики при укладанні угоди.

«Така юридична конструкція за участю «Укроборонпрому» була підтримана Кабміном ще за Гройсмана і Кубіва. Були дані відповідні дозволи на проведення цих переговорів і дій. Тобто, якщо українська сторона свідомо приймає рішення відмовитися від співпраці з китайцями за цим проектом, то повинні бути прийняті рішення як на рівні «Укроборонпрому», так і на рівні уряду», - додав Терентьєв.

Раніше американці висловлювали своє занепокоєння намаганнями України продати «Мотор Січ» китайським компаніям.

Нагадаємо, у липні АМКУ відкрив справу щодо набуття спільного контролю над ПАТ «Мотор Січ» державою Україна в особі ДК «Укроборонпром» та офшорною компанією «Skyrizon Aircraft Holdings Limited» (Віргінські острови), що пов’язана з Китаєм та фігурувала у справі СБУ про диверсію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: