«Укроборонпром» позбувся єдиного заводу з ремонту інженерно-саперної техніки, - Чорновіл

«Укроборонпром» позбувся єдиного заводу з ремонту інженерно-саперної техніки, - Чорновіл

Купила «Ніжинський завод по ремонту інженерної техніки» людина, пов’язана з одіозним екс-міністром оборони часів Януковича Саламатіним

Профільне держпідприємство «Ніжинський завод з ремонту інженерної техніки» призупинило свою роботу в зв'язку з тим, що півроку тому завод був проданий через заборгованість в 11 млн грн. Про це пише народний депутат Тетяна Чорновол, передає Цензор.

«Військові інженери мені скаржилися, що жоден рід військ не опинився в такій скруті, як вони. Що жодна одиниця в лінійці техніки в Україні не виробляється, все що на фронті - спадок Радянського Союзу. І це спадок постійно потребує ремонту, але ремонт - кустарний, тому що профільне держпідприємство «Ніжинський завод по ремонту інженерної техніки» не працює в зв'язку з тим, що півроку тому завод проданий з молотка. Повторю - півроку. Не до війни, не в часи Януковича, а в цьому році. Хоча все там було, і цеху і обладнання. і боргів увазі бюджету Міноборони і війну в країні - кіт наплакав - лише 11 млн грн. зовсім не та сума, щоб зарізати завод», - підкреслила Чорновол.

«Процедура банкрутства була запущена в 2012 році, а в 2017 вона була завершена знищенням заводу як такого. Адже в цьому році на аукціоні був якраз реалізований найбільш «живий» шматок заводу, головний цех з усім обладнанням взагалі за смішні 1.8 млн. грн. А без нього заводу фактично немає. Зате роботи по ремонту інженерної техніки ведуться тут же в Ніжині, одразу за парканом заводу на території військової інженерної частини. Тут робиться все те, що повинно робитися на заводі, але без наявності заводського обладнання, фактично в кустарних умовах . В військової частини «викручуються» як можуть, 260 одиниць техніки відремонтовано 2016-го. Але, це повний дебілізм - робити ремонт в гаражі з домкратом, якщо поруч спеціалізовані цехи заводу», - зазначила нардеп.

«А все тому, що військова частина відноситься до Міноборони, а завод – до  «Укроборонпрому». Кожен зайнятий своїм: військові - ремонтують, а «Укроборонпром» - розбазарює. Я не можу ніяк зрозуміти, як можна було розтринькати єдиний завод по ремонту інженерної техніки в Україні. Як так можна було витягнути, що не запустити підприємство, у якого кредиторської заборгованості смішні - 11 млн грн? Зате «Укроборонпром» зараз хоче 1,5 млрд грн з бюджету на будівництво нового патронного заводу. І це при тому, що кількість патронів на складах у нас обчислюється в мільярдах, а в найближчі роки ми точно не збираємося воювати ні з Індією, ні з Китаєм», - додала Чорновіл.

«Куди більш актуальним питанням є ремонт інженерної техніки. Якої не вистачає, яка постійно завантажена в зоні АТО, яка давно потребує відновлення. Як в таких умовах «Укроборонпром» міг втратити завод за смішну заборгованість в 11 млн грн. На противагу 1,5 млрд, які хоч завтра «Укроборонпром» готовий витратити на патронний завод? Якщо все називати своїми словами: це безгосподарність, корупція, зрада. До речі, купив з молотка завод такий собі Дмитро Пляцук помічник екс-депутата регіонала Сівковича, заме стітель міністра оборони Саламатіна - одіозного міністра часів Януковича, що пустив збройні сили під ніж. Саме за часів керівництва Міноборони Саламатіна і була запущена процедура банкрутства заводу, в інтересах свого заступника. А зараз, по суті завершена», - резюмувала нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: