«Укрзалізниця» блокує цистерни з російським зрідженим газом

«Укрзалізниця» блокує цистерни з російським зрідженим газом

Цистерни зі зрідженим газом

«Укрзалізниця» припинила операції з вагонами близько 60 компаній з санкційного списку РНБО

ПАТ «Укрзалізниця» з 8 червня припинила всі операції з вагонами близько 60 російських компаній, що підпали під санкції, згідно з раніше оприлюдненим списком РНБО.

Про це «Інтерфакс-Україна» повідомили в прес-службі «Укрзалізниці».

Новий перелік вантажоперевізників, операції з рухомим і вагонним складом яких заборонені відповідно до указу президента України про розширення санкцій щодо російських компаній, передбачає повну заборону на будь-які операції з рухомим складом цих компаній на території України, зокрема транзитні.

«Відповідно до указу президента у зв'язку з введенням в дію рішення РНБО України від 2 травня 2018 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» з 8 червня 2018 року було введено заборону на перевезення тривалістю до її скасування», - йдеться в повідомленні.

При цьому в «Укрзалізниці» наголосили, що попередні укази президента щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів втратили чинність.

Згідно з оприлюдненим «Укрзалізницею»списком компаній, стосовно яких вжито обмежувальні заходи, до нього, як і раніше, входить найбільший в РФ оператор залізничних перевезень «Перша вантажна компанія» (та його українська дочка), «Федеральна вантажна компанія», «СГ Транс», «НефтеТрансСервис», «Рейл-1520», «Сбербанк Лізинг», «Промтрансінвест», «Астон» та низка інших компаній.

При цьому дозволяється прийом до перевезення всіх порожніх вагонів компаній, що потрапили під санкції, призначенням до Росії.

Як повідомлялося, в травні президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до осіб і компаній.

До слова, 13 червня Порошенко ввів у дію таємне рішення РНБО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: