«Укрзалізниця» починає працювати з терміналами Тhomson Reuters та Bloomberg

«Укрзалізниця» починає працювати з терміналами Тhomson Reuters та Bloomberg

«Укрзалізниця» хоче максимально ефективно управляти своїми грошовими коштами

«Укрзалізниця» розпочала в тестовому режимі роботу з інформаційно-торговими терміналами Тhomson Reuters та Bloomberg. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook очільник «Укрзалізниці» Войцех Балчун.

«Це провідні світові інформаційні агенції, що показують хід торгів валютними курсами, грошовими ресурсами, фінансовими інструментами, товарними групами, біржовими індексами та дозволяють в режимі реального часу та з максимальною прозорістю фіксувати угоди на фінансових ринках», - зазначив він.

Балчун повідомив, що «Укрзалізниця» на рік має понад 80 млрд грн обігу по банківських рахунках та сотні мільйонів доларів операцій з купівлі-продажу валют, тому має «відповідати вимогам часу для максимально ефективного управління своїми грошовими ресурсами».

«Обсяг операцій УЗ з купівлі-продажу доларів США, в середньому на рік, становить $300-350 млн/ Різниця між середніми на ринку валютними курсами та курсами, за якими УЗ купувала чи продавала свою валюту 2016-му році становила близько 7,5 коп/$. У 2017 році цей показник поступово знижений і тепер закриваємо операції за середньоринковими курсами. Це дозволило додатково заробити на зменшеній маржі $9,3 млн, і до кінця року додатковий економічний ефект тільки від цих операцій становитиме близько 20 млн грн», - повідомив Балчук.

За його словами, залишки грошових коштів на поточних рахунках «Укрзалізниці», в середньому, становлять понад 5 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: