Уряд Австралії хоче заборонити мігрантам жити у найбільших містах країни

Уряд Австралії хоче заборонити мігрантам жити у найбільших містах країни
Населення Мельбурна зростає найшвидше серед австралійських міст

Уряд Австралії може запровадити нові умови отримання візи, аби обмежити місця, де мігранти можуть проживати протягом п'яти років

Уряд Австралії розглядає можливість заборонити мігрантам проживати у найбільших містах країни — Сіднеї та Мельбурні.

Про це повідомив міністр народонаселення країни Алан Тадж.

За його словами, обмежувальні заходи мають зменшити перенаселення у цих містах і водночас збільшити кількість населення в інших регіонах.

Тадж зазначив, що уряд Австралії може запровадити нові умови отримання візи, аби обмежити місця, де мігранти можуть проживати протягом п'яти років. Він додав, що влада запропонує мігрантам певні стимули, аби вони залишилися в менш населених регіонах. Проте чиновник не уточнив, про що конкретно йдеться.

Зараз у Сіднеї та Мельбурні проживають близько 10 мільйонів людей з 25-мільйонного населення Австралії. Загальна кількість населення країни у 2017 році збільшилася на 1,6%, здебільшого через міграцію.

За даними уряду, більшість мігрантів селиться в Мельбурні, Сіднеї та на південному сході штату Квінсленд. Це призводить до виникнення проблеми перенаселення та перевантаженості інфраструктури.

Як зазначає видання, парламентська опозиція погодилася з тим, що таку ідею треба розглянути, водночас наголосивши, що поки ініціатива уряду недостатньо деталізована.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: