Уряд не контролює ситуацію із тест-системами на коронавірус

Уряд не контролює ситуацію із тест-системами на коронавірус
ЦГЗ не веде статистику використання тестів

У Центрі громадського здоров'я жодної інформації про використання тестів в регіонах

Кабінет міністрів не контролює ситуацію із наявністю на використанням тест-систем для діагностики Covid-19 в кожній області. Так, у Центрі громадського здоров'я, який є структурою Мінохорони здоров'я, кореспонденту «Главкома» повідомили, що цю інформацію можна дізнатися лише у Департаментах охорони здоров’я кожної окремої облдержадміністрації.

«У нас такої статистики немає, - визнала прессекретар ЦГЗ Олена Корольова. - Ми лише даємо щоранку звіти щодо кількості нових зареєстрованих випадків та кількості летальних випадків».

Як писав «Главком», найбільшу кількість тестів закупили Київська (5 879 тестів на суму 2,5 млн грн), Харківська (1 407 тестів на суму 416 тисяч гривень) та Івано-Франківська області (1600 тестів на суму 513 тисяч гривень). Усього тестів було закуплено на суму 7 143 236 гривень. Середня вартість одного тесту наразі становить 567 гривень. Серед найбільших постачальників тестів КП «Фармація», ТОВ «АЛТ Україна ЛТД», та ТОВ «Медбіоальянс».

Разом із тим, впадає в око велика різниця у кількості діагностованих випадків Covid-19 у різних областях. До прикладу, на Миколаївщині жодного випадку, у Харківській – 1 випадок, у Чернівецькій – 247.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: