Уряд скасував обов'язкову реєстрацію для маломоторних човнів

Уряд скасував обов'язкову реєстрацію для маломоторних човнів

Для маломоторних суден скасовується також обов'язковий технічний огляд

Кабінет міністрів України на своєму засіданні ухвалив постанову, яка скасовує обов'язкову реєстрацію та технічний огляд для маломоторних суден з механічним двигуном максимальною потужністю до 10 кВт.

Відповідна постанова Кабінету міністрів України «Про внесення змін до порядку ведення Державного суднового реєстру України і Суднової книги України» була прийнята на засіданні з подальшим доопрацюванням.

«Пропонується скасувати обов'язкову реєстрацію маломоторних суден з механічним двигуном максимальною потужністью до 10 кіловат, які раніше потребували реєстрації, а також веслові судна довжиною до 4 метрів, які не використовуються для промислу водних біоресурсів, перевезення вантажів або пасажирів з комерційною метою. А також для подібних суден скасовується обов'язковий технічний огляд», - заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час презентації проєкту постанови на засіданні уряду.

За його словами, це рішення звільнить близько 30% українських власників маломірних суден від обов'язкової реєстрації.

Нагадаємо, що 8 квітня уряд призначив нових заступників міністру охорони здоров'я. «Пропонується призначити Теряєву Олену Геннадіївну першим заступником міністра охорони здоров’я, Микичак Ірину Володимирівну — заступником міністра охорони здоров’я, Шаталову Світлану Миколаївну — заступником міністра охорони здоров’я», — сказав міністр КМУ Олег Немчінов.

Крім того сьогодні Кабмін запропонував нові правки до держбюджету: гроші на культуру освіту і спорт вирішили повернути.

Також Кабмін продовжив на час карантину соцвиплати без звернення громадян. Згідно з постановою, особи інвалідністю будуть отримувати державні виплати до закінчення обмежувальних заходів. Крім цього продовжені терміни державної допомоги сім'ям з дітьми, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, особам, які мають право на пенсію та іншим. Постанову було прийнято з пропозицією продовжити терміни виплат на 30 днів після закінчення карантину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: