Уряд сьогодні ухвалить рішення щодо продажу ліцензій на 4G

Уряд сьогодні ухвалить рішення щодо продажу ліцензій на 4G

Як зазначається, початкова вартість ліцензій загалом за 4G - 6,4 млрд грн. 2,3 млрд за діапазон 2600 і 4 млрд за діапазон 1800

Рішення про прозорий і чесний продаж ліцензій частот 4G, яке уряд ухвалить на своєму засіданні сьогодні, 4 липня, стане ще одним кроком для збільшення інвестпривабливості України.

Про це на засіданні уряду сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, пише Укрінформ.

«Сьогодні ми приймаємо рішення про прозорий і чесний продаж ліцензій частот 4G. Я ці рішення провів через експертизу інноваційної ради при уряді, його розглянув профільний комітет у парламенті - усі дали висновки абсолютної прозорості», - сказав Гройсман.

На його думку, це рішення стане ще одним кроком для розширення можливостей для здійснення інвестицій.

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації Олександр Живатовський заявив, що в бюджет України має надійти 6,4 млрд грн від продажу ліцензій 4G. Про це повідомила Економічна правда.

Як зазначається, початкова вартість ліцензій в цілому - 6,4 млрд грн. 2,3 млрд грн за діапазон 2600 і 4 млрд грн за діапазон 1800.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я схвалило підвищення норм електромагнітного випромінювання, які перешкоджали впровадженню 4G в Україні.

Раніше повідомлялося, що ціна 4G-ліцензії в діапазоні 1800 Гц становитиме 265 млрд грн.

Два тендери на впровадження зв'язку 4G в діапазонах 2600 МГц і 1800 МГц будуть проведені восени 2017 року, як і планувалося раніше.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: