Уряд відкрив діапазон для впровадження 4G в Україні

Уряд відкрив діапазон для впровадження 4G в Україні

До кінця поточного року передбачається проведення тендеру на видачу 4G-ліцензій

Кабінет міністрів України ухвалив рішення відкрив діапазон 1800 МГц для впровадження в Україні мобільного зв’язку 4G.

Про це повідомляє Урядовий портал.

В уряді відзначили, що вже до кінця поточного року передбачається проведення тендеру на видачу 4G-ліцензій. Очікувані надходження до державного бюджету складатимуть щонайменше 3,975 млрд грн.

«Внесеними змінами до Плану використання радіочастотного ресурсу також вирішується питання про гармонізацію спектра пристроїв короткого радіуса дії (медичні радіоімпланти, пристрої для вимірювання рівня заповнення закритих резервуарів, автомобільні радари безпеки дорожнього руху тощо)», — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції відмовилося проводити держреєстрацію порядку проведення конкурсів на радіочастоти. 

Довідка:  

4G (англ. 4th Generation) — четверте покоління рухомого (мобільного) радіозв'язку, наступник стандартів, які належать до 3G та 2G. Перший прихід поколінь відбувався при переході з аналогових (1G) до цифрових стандартів передачі на початку 1990-х (2G). Наступний крок (3G) приніс підтримку мультимедіа, передачу з розширеним спектром. Очікуваний перехід до 4G принесе All-IP із комутацією пакетів, мобільний широкосмуговий доступ із швидкостями до гігабіта за секунду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: