В БПП знайшовся ще один депутат, який «прозрів» від такої медреформи

В БПП знайшовся ще один депутат, який «прозрів» від такої медреформи

Пинзеник вказав на фундаментальні протиріччя прийнятої медичної реформи

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» (БПП) Віктор Пинзеник заявив, що закон про медреформу, прийнятий цього тижня, був ухвалений, виходячи з невірних уявлень про розмір українського бюджету. Про це сказано у його колонці на «Главкомі».

За словами народного обранця, новий закон не вирішує проблему відсутності грошей у держави на фінансування медицини.

«Я не відкрию таємниці (сподіваюся, навіть для тих, хто схвалював відповідний закон), що фінансування з бюджету медицини далеке від її реальних потреб. Тому абсолютна більшість громадян за власні кошти купують ліки та доплачують зарплату медичним працівникам. А бюджет не фінансує з простої причини – тому що не може … Прийнятий же закон виходить з того, що в українському бюджеті неміряна кількість грошей. Бракує «дрібнички» - схвалити цей медичний закон, і гроші рікою потечуть на вирішення медичних проблем. Не знаю, чи можна назвати це навіть гарною чи солодкою ілюзією», - заявив він.

Пинзеник вказує, що минулого року в українському бюджеті не вистачило 200 млрд. грн, тож ці кошти були позичені. За його словами, нова медична система не запрацює без необхідних грошей. За його словами, йдеться про додаткову суму коштів, яку він оцінює у «далеко не десяток мільярдів гривень».

Народний депутат також розкритикував рішення, за яким новим законом обов’язок фінансувати комунальні послуги лікарень окремо покладено на місцеві бюджети.

«А де ж тоді реформа, ідея якої полягала у переході на оплату послуги? Що означає оплату всіх витрат, необхідних для певної послуги. І як бути зі змагальністю в галузі, якщо комунальні платежі оплачуються лише державним та комунальним закладам? Лікар, який надає первинну допомогу в себе у квартирі чи у приватному будинку, права на таку компенсацію не має», - відзначив Пинзеник.

Нагадаємо, народний депутат від БПП, голова медичного комітету Верховної Ради Ольга Богомолець, яка «утрималась» під час голосування за медичну реформу, емоційно зазначила, що, прийнявши закон, парламент узаконив фізичне знищення мільйонів соціально незахищених людей. Богомолець переконана, що велику частину українців буде позбавлено доступу до високоспеціалізованої медичної допомоги.

«Геноцид почався... Після тривалої кампанії, яка містила чорний піар, залякування, підкилимні домовленості і відверту брехню - лобістам все ж вдалося проштовхнути ганебний закон, який позбавляє мільйони соціально незахищених людей можливості лікуватися...», - написала вона в Facebook.

Читайте статтю «Главкому» «Богомолець голосила, Гройсман радів. Як народжувалась медична реформа»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: