В Італії судитимуть пожежників, які підпалювали ліс, щоб отримати премії за його гасіння

В Італії судитимуть пожежників, які підпалювали ліс, щоб отримати премії за його гасіння

Усіх фігурантів справи обвинувачують у шахрайстві та заподіянні матеріальної шкоди

В Італії слідчі викрили бригаду з 15 пожежників-добровольців, які влаштовували пожежі в лісах, щоб потім самим гасити їх і отримувати за це премії.

«Розслідування, що стосується подій 2015 року, почалося, коли стало відомо, що дуже багато добровільних борців з вогнем стали прагнути потрапити саме в команду до 42-річного Давида Ді Віте. Це було пов'язано з тим, що під час його чергувань завжди надходило безліч повідомлень про загоряння. У підсумку пожежні надто часто виїжджали на гасіння лісових пожеж, причому борцям з вогнем передбалалася премія в 10 євро за кожен екстрений виклик», - зазначає газета La Repubblica.

Усі фігуранти справи - уродженці провінції Рагуза. Ді Віте, за даними поліції, регулярно особисто вирушав у фургоні розпалювати вогонь. Нерідко після цього він сам дзвонив у пожежну службу і повідомляв про чергову помічену ним лісову пожежу. Нарешті, після цього Ді Віте приїжджав зі своїми колегами до місця події і гасив полум'я, яке сам же запалив.

Тепер Де Віта, який після 2015 року пішов з пожежної служби, заарештований. Його 14 спільників в очікуванні суду залишаються на волі. Частину "пожежників" звинувачують в умисних підпалах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: