В ЄС поставили Україні умови для виділення 600 млн євро

В ЄС поставили Україні умови для виділення 600 млн євро

Україна має ухвалити необхідні законодавчі зміни, щоб отримати другий транш макрофінансової допомоги від ЄС

Європейський Союз виділить Україні другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро ще до кінця цього року за умови, що будуть прийняті необхідні законодавчі зміни. Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс у ході зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.
«Те, що Міжнародний валютний фонд прийняв рішення про виділення Україні 1 млрд дол., є дуже позитивним сигналом. Ми з боку Європейського Союзу готові зробити все в напрямку виділення нашого другого траншу в 600 млн євро Україні ще упродовж цього року за умови, що будуть виконані ті зобов'язання України, про які було домовлено раніше», - сказав він.
У свою чергу, Гройсман зазначив, що очікує прийняття Верховною Радою необхідних рішень вже наступного тижня. «Очікуємо, що наступного тижня парламент ухвалить необхідні рішення, і ми зможемо отримати підтримку Європейського Союзу в рамках макрофінансової допомоги - понад 600 млн євро», - наголосив прем'єр.
Нагадаємо, пізно ввечері 14 вересня Міжнародний валютний фонд завершив другий перегляд чотирирічної програми співпраці з Україною, схваленої в березні 2015 року, і прийняв рішення виділити Києву третій за рахунком кредитний транш обсягом 1 млрд дол. Таким чином, загальний обсяг вже виділеного фінансування становитиме 7,62 млрд дол. при загальному обсязі кредитування 17,5 млрд дол. Рішення МВФ відкриває Україні можливість отримати 1 млрд кредитних гарантій від уряду США, які будуть конвертовані в євробонди, а також 600 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС і 500 млн дол. кредиту від Світового банку для закупівлі газу для проходження осінньо-зимового періоду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: