В Євросоюзі розповіли, до яких маніпуляцій вдаються путінські пропагандисти через події у Каталонії

В Євросоюзі розповіли, до яких маніпуляцій вдаються путінські пропагандисти через події у Каталонії

Кремлівські пропагандисти, крім російської і англійської мов, стали послуговуватися іспанською

Команда спеціалістів, створена ЄС у 2015 році для боротьби з пропагандою РФ, в останні місяці зафіксувала зростання активності, спрямованої на розпалювання кризи в Каталонії. Про це повідомляє El Pais.

Зазначається, що робота спеціалістів East Stratcom Task Force, департаменту Європейської служби зовнішніх дій в основному зосереджена на викритті пропагандистських сценаріїв щодо України та країн Балтії. Тепер до них приєдналася і Каталонія.

За даними аналітиків, російські пропагандисти, крім російської і англійської мов, стали послуговуватися іспанською. Наводяться також приклади заголовків на кшталт «у Каталонії іспанську мову вже вивчають як іноземну», «Балеарські острови приєднаються до боротьби за незалежність від Іспанії», «Вище керівництво ЄС підтримує застосування насильства у Каталонії».

Спеціалісти відзначили, що зростання кількості інформації про Каталонії становило з 4 згадок до 241 на тиждень.

Зазначається, що йдеться про інформацію, присвячену слабкості держав-членів ЄС і краху західних ліберальних держав і протиставленні Росії як альтернативи.

За даними аналітиків, вперше сумнівну інформацію щодо Каталонії було виявлено у вересні минулого року на сайті газети «Известия», де йшлося про наміри Каталонії визнати незалежність Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: