В Киргизстані розігнали антикитайський протест

В Киргизстані розігнали антикитайський протест
Фото: sputnik.kg

Протестувальники вимагали в тому числі заборонити змішані шлюби

Під час розгону антикитайського мітингу в Бішкеку поліція Киргизстану затримала більше десятка людей.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Протестувальники вимагали від влади обмежень на можливість громадянам КНР працювати в Киргизстані, а також зменшити заборгованість перед Пекіном. Окрім того, учасники мітингу вимагали заборони змішаних шлюбів. Поліція втрутилася в протест, коли мітингувальники вичерпали визначений для висловлення своєї позиції час і почали рухатися до будівель президента і парламенту.

Антикитайські настрої в Киргизстані почали наростати із минулого року після інциденту на головній електростанції країни. Інцидент стався після ремонту, який проводила компанія із КНР. Внаслідок проблем на електростанції окремі частини Киргизстану були без електроенергії до п’яти днів. До сьогоднішнього дня ніхто не був покараний за цей інцидент.

Окрім того, негативні настрої серед киргизів до КНР підігрівають масові затримання уйгурів, які є також тюркським народом. В 2016 році 3 співробітники посольства КНР в Бішкеку отримали поранення після того, як терорист-смертник заїхав в китайське дипломатичне представництво і підірвав себе. Офіційна влада Киргизстану звинуватила в атаці уйгурів-терористів.

Офіційна влада цієї центральноазійської країни вважає, що страхи перед китайцями є перебільшеними. За даними уряду Киргизстану, за 2017-18 роки менше 1 тисячі китайців почали постійно проживати в країні. Населення Киргизстану складає 6 млн осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: