В КНР згадують жертв різанини в Нанкіні 1937-1938 років

В КНР згадують жертв різанини в Нанкіні 1937-1938 років
Різанина в Нанкіні 1937-1938 років

Очільник КНР вирішив не виступати під час церемонії вшанування жертв

В КНР сьогодні згадують жертв різанини, яка була вчинена солдатами японської армії після захоплення міста Нанкін в 1937 році.

Відповідно до оцінки воєнного трибуналу щонайменше 142 тисячі осіб стали жертвами злочинів.

Заходи зі вшанування жертв відбулися біля меморіалу в Нанкіні, під час яких виступив Ю Чженьчен, котрий очолює дорадчу раду при парламенті КНР. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Виступ Ю Чженьчена транслювався наживо китайським телебаченням. Під час свого виступу він відзначив те, що КНР і Японія є сусідами із давніми історичними зв’язками. Як наслідок Пекін має намір поглиблювати відносини із усіма сусідами, в тому числі і Японією, на основі принципів дружби і щирості. Після завершення промови Ю Чженьчена було випущено білих голубів як символ миру.

Показовим було те, що очільник КНР Си Цзиньпін, маючи білу квітку на лацкані костюма, яка символізую траур, не виступив із промовою, незважаючи на участь в церемонії зі вшанування жертв Нанкінської різанини.

Китайський лідер вдруге із 2014 року відвідав меморіальний комплекс жертв Нанкінської різанини в рамках вшанування жертв. В Токіо секретар уряду Йошіхіде Суга наголосив на важливості для Японії і КНР дивитися в майбутнє у рамках розбудови відносин під час своєї заяви. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: