В Міноборони розповіли, скількох військових піймали на корупції у цьому році

В Міноборони розповіли, скількох військових піймали на корупції у цьому році

За словами представника Міноборони, системно перевіряється діяльність військових комісаріатів

У цьому році 50 представників Збройних сил України обвинувачуються у вчиненні корупційних правопорушень.

Про це повідомив на брифінгу заступник начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції Міноборони Станіслав Коношук.

«За Збройними силами обліковано інформацію щодо 50 осіб, які вчинили корупційні правопорушення. У 2017 році таких осіб було 52, у тому числі 18 покарані за одержання хабаря, 16 - за зловживання владою. По 26 особах є вирок суду, із них засуджено 20 осіб та позбавлено волі трьох, на 15 осіб накладено штраф», - зазначив Коношук.

За його словами, у 2018 році до адміністративної відповідальності за скоєння корупційних правопорушень притягнуто 65 військовослужбовців та працівників ЗСУ, водночас у 2017-му таких порушників було 20. Як пояснив Коношук, суттєве зростання їх кількості пов'язано з тим, що військовослужбовці невчасно подають декларації та не повідомляють про зміни у майновому стані.

«З початку 2018 року проведено 115 службових розслідувань та антикорупційних перевірок за фактами порушення корупційного законодавства. Основними сферами діяльності, яка перевірялась, є: організація системи антикорупційної роботи, вивчення причин та умов, що сприяли вчиненню корупції, використання нерухомого майна, земель оборонного відомства, та майна лісгоспів», - заявив посадовець.

Він додав, що системно перевіряється діяльність військових комісаріатів, адже саме на призовні періоди припадає основна маса хабарів у військкоматах.

Нагадаємо, на Запоріжжі співробітники Служби безпеки викрили на хабарі посадовця одного з районних військових комісаріатів області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: