В міськраді Черкас пройшли обшуки

В міськраді Черкас пройшли обшуки
Фото: Прес-служба прокуратури Черкаської області

Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію

В Черкаській міській раді та в ряді підприємств-забудовників правоохоронці провели обшуки.

Про це 10 липня повідомляє прес-служба  прокуратури Черкаської області.

«Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Черкаської міської ради, які умисно, в інтересах двох суб’єктів господарської діяльності - забудовників, при укладенні з ними договорів пайової участі по об’єктах будівництва, не перевірили достовірність поданих забудовниками даних щодо вартості будівництва таких об’єктів, що призвело до заниження розміру пайових внесків на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури міста для замовників будівництва, та ненадходження до міського бюджету значної суми грошових коштів, за ознаками кримінального  правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що 9 липня у рамках проведення досудового розслідування в кримінальному провадженні проведено обшуки в профільних департаментах Черкаської міської ради та ряді суб’єктів господарської діяльності м. Черкаси.

«Правоохоронцями вилучено фінансово-господарську документацію, зокрема щодо будівництва об’єктів житлової забудови, для подальших експертних досліджень й встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення», - заявили у прокуратурі.

Триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють коло всіх осіб, причетних до злочину.

Нагадаємо, раніше у Харківській міській раді пройшли обшуки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: