В Мюнхені Туреччина підтвердила свою позицію: Крим - український

В Мюнхені Туреччина підтвердила свою позицію: Крим - український
Мевлют Чавушоглу

За словами Чавушоглу, попри покращення відносин, попри те, що Туреччина та РФ мають спільні проекти, є торговельними партнерами, «це не значить, що Анкара підтримує все, що робить Росія»

Попри покращення відносин між Анкарою та Москвою останнім часом, між країнами лишаються принципові розбіжності, перша з них - невизнання Туреччиною анексії Криму. Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав, відповідаючи на питання після виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми мали принципову політику до інциденту (тут і далі про збиття російського літака у листопаді 2015 року - ред.). Наприклад, ми ніколи не визнавали незаконної анексії Криму. Ми маємо різні позиції в Сирії», - сказав він.

За словами Чавушоглу, попри покращення відносин, попри те, що Туреччина та Росія мають спільні проекти, є торговельними партнерами, «це не значить, що Анкара підтримує все, що робить Росія».

Чавушоглу також вказав на те, що після загострення відносин між країнами наприкінці 2015 року в НАТО негативно ставилися до того, що в регіоні виник іще один конфлікт, а після нормалізації відносин критикували зближення Анкари і Москви. «Після інциденту багато другів по Альянсу на різного рівня зустрічах радили мені нормалізувати відносини з Росією, пояснюючи те, що не потрібен ще один конфлікт у регіоні. Але одразу після того, як ми нормалізували відносини з Росією, ті самі друзі почали мене запитувати, чому ми нормалізували відносини з Росією», - сказав глава турецького МЗС.

Раніше, говорячи про підсумки участі в Мюнхенській конференції з безпеки, Президент Порошенко наголосив на тому, що Україна отримала потужний сигнал підтримки від США, від нової адміністрації та світової солідарності. 53-я Мюнхенська конференція з безпеки проходить 17-19 лютого.

Конференція вважається найбільшою та однією з найавторитетніших майданчиків для обговорення проблем глобальної безпеки. В столиці Баварії традиційно збирається кілька сотень експертів і політиків з усього світу. Україну на нинішній конференції в Мюнхені представляє делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: