В МЗС обурені скандальною заявою італійського міністра

В МЗС обурені скандальною заявою італійського міністра

В міністерство викликали посла Італії в Україні для отримання роз’яснень італійської сторони

Міністерство закордонних справ України з обуренням сприйняло висловлювання міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні в інтерв’ю газеті The Washington Post, в яких ставиться під сумнів суверенітет та територіальна цілісність України.

Про це говориться у заяві МЗС, опублікованій 20 липня.

«Засуджуємо позицію італійського політика як таку, що не грунтується на реальних фактах та суперечить визнаним принципам та нормам міжнародного права», - говориться у заяві міністерства.

Зазначається, що з метою висловлення протесту та отримання роз’яснень італійської сторони до МЗС запрошено посла Італії в Україні.

«Розраховуємо, що уряд Італії вкотре засудить російську агресію проти України, окупацію Криму та Донбасу. Впевнені, що безвідповідальні висловлювання та заяви окремих політиків не спроможні поставити під сумнів тверду позицію міжнародної спільноти щодо підтримки України у відновленні свого суверенітету й територіальної цілісності», - наголошується у заяві МЗС.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Італії і глава правої партії «Ліга» Маттео Сальвіні в інтерв'ю The Washington Post заявив, що Росія законно анексувала український Крим, а революцію в Україні назвав «фальшивою».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: