В ОБСЄ назвали умову для розведення сил на Донбасі

В ОБСЄ назвали умову для розведення сил на Донбасі

ОБСЄ щодня фіксує порушення, пов’язані з відведенням важкого озброєння від лінії зіткнення з обох сторін

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг повідомив, що в трикутнику Авдіївка – Ясинувата – аеропорт Донецька продовжує порушуватися перемир’я, але в цілому ситуація на лінії зіткнення відносно спокійна.

Про це повідомляє «Сегодня».

«Авдіївка (підконтрольний Україні населений пункт – ред.) є одним з районів трикутника, де порушується режим припинення вогню протягом останніх днів. Так званий трикутник включає в себе Авдіївку, Ясинувату і район аеропорту, де порушується перемир’я. Поки я був там, ситуація була більш-менш спокійна», – сказав О. Хуг на брифінгу в Донецьку у вівторок.

Він додав, що в середу має намір відвідати село Петрівське, підконтрольне «ДНР».

«На даний момент відносно спокійно на всій протяжності лінії зіткнення, сторони повинні використовувати цю ситуацію... Зараз все залежить від «ДНР», «ЛНР» для того, щоб здійснити розведення», – додав перший заступник голови СММ ОБСЄ.

Хуг також запропонував відремонтувати міст, що з’єднує самопроголошену «Луганську народну республіку» і Україну в Станиці Луганській.

«Напередодні ввечері я зустрівся з паном (Ігорем) Плотницьким у Луганську і запропонував йому вжити заходи, щоб відреставрувати міст у Станиці Луганській. Він підтримав цю думку. Дуже важливо, щоб цей міст було відреставровано, і по ньому можна було безпечно пересуватися в обидві сторони», – сказав О. Хуг.

«Ми ще раз переконалися, що сторони знаходяться дуже близько один до одного», – додав Хуг.

«Режим припинення вогню є передумовою для того, щоб провести розведення сторін. Це логічно, що ніхто не буде робити відведення, якщо не буде перемир’я. Але саме по собі припинення вогню не є ефективною мірою. Важке озброєння має бути відведено згідно з Мінськими угодами за лінію відведення», – зазначив він.

О. Хуг додав, що ОБСЄ щодня фіксує порушення, пов’язані з відведенням важкого озброєння від лінії зіткнення з обох сторін.

«Але ми дійсно віримо в те, що поточна ситуація є гарною передумовою для розведення сторін», – підкреслив перший заступник голови СММ ОБСЄ. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: