В Одесі активісти потрощили новобудову поблизу пам'ятника архітектури (фото)

В Одесі активісти потрощили новобудову поблизу пам'ятника архітектури (фото)

Активісти спочатку збирали підписи про зупинку будівництва

Сьогодні в Одесі активісти патріотичних організацій втретє влаштували акцію біля знаменитого будинку-стіни у Воронцовському провулку. Про це повідомляє «Думська».

За її даними, патріоти спочатку мирно збирали підписи про зупинку будівництва особняка поблизу пам'ятника архітектури, а після відправилися громити будівництво.

Їм протистояли близько сотні поліцейських. Після бійок, в ході яких використовувався сльозогінний газ і кийки, близько 50 активістам вдалося прорватися на об'єкт.

Захисники «будинку-стіни» розібрали паркан і демонтували другий поверх особняка, що будується. Поліція не перешкоджала тим, хто пройшов крізь кордон, однак нових бажаючих не пускала.

В ході демонтажу на одного з патріотів впала з будівництва цегла і влучила тому у голову - постраждалого забрала швидка.

Радник керівника ГУ Національної поліції України в Одеській області Руслан Форостяк прокоментував події на місці будівництва.

«Сьогодні радикально налаштовані активісти при підтримці місцевого населення, незважаючи на заклики правоохоронців, спрямувати громадську активність на відповідні установи та органи місцевого самоврядування, в функції яких входить, вирішення саме таких питань як у даному випадку з архітектурою пам'яткою «Дім стіна» вдерлись до будівельного майданчику, та нанесли значної шкоди об'єкту будівництва, - написав він у Facebook.

За його словами, поліція не була в змозі вдатись до рішучих дій силового характеру, «враховуючи велику кількість у натовпі жінок, людей старшого віку та цивільних з числа місцевих мешканців кварталу, та змушена була оточити місце подій, щоб запобігти можливим травмам громадян в результаті дій на будівництві стихійного характеру».

Незважаючи на заходи, дві особи з числа активістів постраждали, їм надано медичну допомогу, додав Форостяк.

За фактом подій відкрито впровадження за ознаками статей 296 та 194 ККУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: