В окупованому Сімферополі чиновники майнили біткоїн

В окупованому Сімферополі чиновники майнили біткоїн

Порушники добули менше одного біткоїна

В окупованому Сімферополі двоє співробітників апарату підконтрольного РФ уряду півострова були піймані на добуванні (майнінгу) біткоїнів. Про це пише РІА Новини.

Після того як про це стало відомо, порушники були звільнені з посад (вони були заввідділом апаратного забезпечення і технічної підтримки управління інформаційних технологій та начальник управління інформаційних технологій).

Як розповів так званий голова «антикорупційного комітету» Олександр Акшатін, колишні співробітники апарату змогли генерувати менше одного біткоїна. Однак не встигли конвертувати отримане в грошові кошти. Він також повідомив, що у сервер так званого уряду було вбудовано шкідливе програмне забезпечення, яке відкривало доступ до даних, що зберігаються на ньому. У підвалі будівлі «уряду» було запущено більше десятка комп'ютерів, які надавали цей віддалений доступ.

«Заробили вони насправді небагато. Точно не можу сказати, але менше одного біткоїна. Тоді (в лютому-березні 2017 року - ред.) біткоїн був 1 тис 800 доларів, зараз він коштує 4 тисячі доларів. … Але вони не встигли їх зняти. Qiwi-гаманець був зареєстрований на одного з них», - розповів Акшатін.

Нагадаємо, Національний банк України визначився зі статусом криптовалюти і не визнає її ані валютою, ані платіжним засобом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: