В ООН закликали звільнити в‘язнів, щоб зменшити поширення Covid-19

В ООН закликали звільнити в‘язнів, щоб зменшити поширення Covid-19
В ООН закликали звільнити в‘язнів, щоб зменшити поширення Covid-19

В ООН закликають звільнити в‘язнів, які мають високий ризик ускладнень, такі як літні люди, вагітні жінки, люди з обмеженими можливостями

Служба ООН з захисту прав людини закликає країни звільнити в‘язнів з переповнених тюрем, щоб зменшити ризик поширення коронавірусу Covid-19 в пенітенціарній системі.

Про це повідомляє Голос Америки.

Посадовці ООН відзначили рішення Ірану тимчасово звільнити 100 тис. ув‘язнених, або 40%. Індонезія оголосила про плани звільнити 30 тис. в‘язнів, засуджених за незначні злочини, а Туреччина розглядає можливість таких дій.

Зокрема, нещодавно влада Франції звільнила понад 6 тис. ув’язнених, а у США прийняли рішення через коронавірус частину в’язнів перевести під домашній арешт.

В‘язні, які мають високий ризик ускладнень, такі як літні люди, вагітні жінки, люди з обмеженими можливостями і не несуть великого ризику для суспільства, мають бути звільнені, заявив речник ООН з питань прав людини Руперт Колвіль.

Він закликав до звільнення політичних в‘язнів і привернув увагу до переповнених тюрем у Сирії. Навіть до епідемії ООН отримувало повідомлення про те, що ув‘язненим там не надається медична допомога, а також про катування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: