В понеділок починається державний візит Еммануеля Макрона до США

В понеділок починається державний візит Еммануеля Макрона до США

Сторони обговорять іранське і сирійське питання, а також торгівлю

В понеділок президент США Дональд Трамп зустрічатиме в Білому Домі президента Франції Еммануеля Макрона у рамках триденного державного візиту очільника Єлисейського палацу. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Головними пунктами порядку денного переговорів лідерів США і Франції мають стати протиріччя по ядерній програмі Ірану і режиму торгівлі між ЄС і США. Переговори по принциповим питанням заплановані на вівторок. На середу запланований виступ Еммануеля Макрона перед двома палатами Конгресу. Це буде перший держаний візит, який прийматиме Дональд Трамп із початку свого президентства в січні 2017 року. 

Напередодні початку візиту президент Франції підтвердив, що угода 2015 року щодо ядерної програми Ірану є недосконалою. Але при цьому він відзначив, що в країн немає плану «Б» на випадок її краху. Таким чином Еммануель Макрон закликав зберегти дану домовленість. Також лідер Франції намагатиметься переконати Дональда Трампа надати постійне виключення для європейських виробників сталі на фоні запровадження американських тарифів на дану продукцію наприкінці березня 2018 року.

Окрім того президенти США і Франції обговорять сирійську проблематику, в тому числі продовження американської присутності на східному березі річки Євфрат. Показово, що напередодні переговорів представник американської президентської адміністрації не мав певності чи вдасться Дональду Трампу і Еммануелю Макрону знайти компроміс по всім вище зазначеним питанням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: