В Раді пообіцяли доопрацювати законопроект про блокування сайтів

В Раді пообіцяли доопрацювати законопроект про блокування сайтів

Нардеп від БПП Іван Вінник

Фото: Уніан

Доопрацювання законопроекту буде реалізовуватися «на рівні комітету, абсолютно відкрито»

Законопроект №6688 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері» є недосконалим, він буде доопрацьований.

Про це заявив один з авторів законопроекту - народний депутат, член комітету з питань національної безпеки й оборони Іван Вінник (БПП). 

«Ми запрошуємо спеціалістів ОБСЄ, будемо запрошувати спеціалістів Європейської консультативної місії, яка працює в Україні, Посольства США і обов'язково спеціалістів НАТО. Ми будемо опрацьовувати разом, так само, як ми опрацьовували закон про національну безпеку. І як тільки та за умови, що ми отримаємо якісь схвальні коментарі, що текст, який ми напрацювали спільно, відповідає і європейським принципам з дотримання, з одного боку, прав та свобод людини, свободи слова, з іншого боку, протидії злочинній пропаганді, після того, як відповідні коментарі цього проекту будуть зроблені, ми будемо його вносити як доопрацьований під цим самим номером, будемо розглядати», - поінформував Вінник.

Він зазначив, що доопрацювання буде реалізовуватися «на рівні комітету, абсолютно відкрито».

«Ми свідомі того, що проект не є досконалим. Ключові напрямки доопрацювання будуть однозначно робитися за ініціативою розробників, навіть без відповідних пропозицій від будь-кого, тому що ми вивчили дуже великий обсяг інформації», - запевнив співавтор законопроекту.

Він нагадав, що днями в ОБСЄ розкритикували законопроект №6688 і закликали Верховну Раду «серйозно переглянути» його текст.

«ОБСЄ зробила заяву минулої п'ятниці. Суть її полягає в тому, що вони розуміють мотивацію України, чому вона впроваджує таке законодавство, але воно мусить бути ретельно опрацьоване. Що ми і плануємо зробити», - сказав співавтор документа.

Вінник не зміг пояснити, чому законопроект включений до розгляду Верховною Радою на цьому тижні. 

«Насправді цей проект включений в порядок денний. Але я як доповідач по цьому проекту скажу те, що сказав вам - спочатку ми доопрацюємо текст в комітеті, ми його оприлюднимо, зробимо збалансованим, щоб з одного боку захистити національні інтереси від злочинної пропаганди, з іншого - дотримуватися основоположних постулатів свободи слова, прав людини тощо», - пообіцяв він.

Раніше представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір висловив занепокоєння через погіршення свободи ЗМІ в регіоні ОБСЄ.

Законопроект №6688 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері» зареєстрували 12 липня 2017 року народні депутати, члени комітету з питань національної безпеки й оборони Іван Вінник (БПП), Дмитро Тимчук («Народний фронт») і Тетяна Чорновол («Народний фронт»).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: