В Раді прогнозують прийняття законопроекту, проти якого повстане весь бізнес

В Раді прогнозують прийняття законопроекту, проти якого повстане весь бізнес

Законопроект стосується введення правил контрольованих іноземних компаній

До кінця нинішньої сесії Верховна Рада має проголосувати законопроект щодо імплементації декількох кроків з плану дій BEPS: найголовніше з цього – це правила контрольованих іноземних компаній (КІК). Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила народний депутат від БПП, голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.
«Це не сприймається більшістю бізнесу, і нещодавно один професор університету Шевченка сказав, що введення правила КІК призведе до від'ємного значення 1,5% ВВП в перший рік. Експерти, з якими я обговорювала цю тему, говорять, що доречно вводити ці правила хоча би через рік, щоб проінформувати і підготувати до них бізнес», - сказала вона.
Южаніна запевняє, що на Україну ніхто не тисне, щоб саме зараз їх впровадили. «Це внутрішнє рішення, але це цивілізований шлях боротьби з розмиванням податкової бази», - підкреслила вона.
Нардеп не погоджується з критикою, що не можна проводити реформи в той час, коли країна знаходиться в економічній кризі. «У нас зараз така ситуація, що ми маємо продовжувати проводити реформи. Необхідні пенсійна реформа, реформа ДФС, а про лібералізацію податкового законодавства я взагалі мовчу», - зазначила Южаніна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: