В Росії саджатимуть хакерів на 10 років

В Росії саджатимуть хакерів на 10 років

У парламенті РФ прийняли законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність за кібератаки

Нижня палата російського парламенту прийняла в третьому, заключному читанні законопроект, що вводить кримінальну відповідальність за комп'ютерні атаки на «критичну інформаційну інфраструктуру».

Законопроект передбачає, що до кримінального кодексу Росії буде внесена стаття «Неправомірний вплив на критичну інформаційну інфраструктуру РФ», максимальна санкція за якою становитиме 10 років позбавлення волі ыз забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Документ має схвалити Рада Федерації і підписати президент РФ. Очікується, що закон набуде чинності з 1 січня 2018 року.

Кримінальне покарання за кібератаки - частина пакету законопроектів про «критичну інформаційну інфраструктуру», внесену урядом до Держдуми в грудні 2016 року.

Пакет законопроектів, схвалений Держдумою, зокрема, вводить поняття «критичної інформаційної інфраструктури» і встановлює повноваження держорганів щодо гарантування її безпеки.

У пакеті законопроектів також прописано, що власниками або орендарями об'єкта «критичної інформаційної інфраструктури» можуть бути тільки російські юридичні особи або індивідуальні підприємці. Іноземні компанії зможуть володіти об'єктами «критичної інфраструктури» тільки в тому випадку, якщо працюють на території РФ через російські юридичні особи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: