СБУ відкрила провадження проти російського актора-«ДНРівця» Охлобистіна

СБУ відкрила провадження проти російського актора-«ДНРівця» Охлобистіна
Іван Охлобистін

Охлобистіна підозрюють у створенні терористичної групи чи терористичної організації

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо російського актора Івана Охлобистіна. Про це у Facebook написала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

«Після публічної підтримки Охлобистіним ідей «русского міра», радісного привітання «руської весни» в Україні, а також висловлювання на підтримку діяльності терористичної структури «ДНР», агресії проти України з боку РФ і анексії АР Крим Головним слідчим управлінням СБУ відкрито кримінальне провадження за фактом скоєння Охлобистіним злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України», – написала вона.

Нагадаємо, нещодавно ватажок бойовиків так званої ДНР Олександр Захарченко вручив Охлобистіну паспорт «ДНР». Акторові в 2014 році було заборонено в'їзд в Україну.

Охлобистін відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями, зокрема він просив Путіна ввести війська на Донбас. Актор кілька разів відвідував окупований Донецьк і заявляв, що готовий воювати за «ДНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: