В США з'ясовують, чи генерувала Росія фальшиві новини про Клінтон під час американських виборів

В США з'ясовують, чи генерувала Росія фальшиві новини про Клінтон під час американських виборів

Американські слідчі почали розслідування

Американські слідчі з'ясовують, чи скоординували з Москвою прихильники Трампа і крайні праві веб-сайти випуск фальшивих новин, в тому числі історій, які звинувачують Клінтон у вбивстві і педофілії, і чи платили вони за просування цих історій на Facebook.

«Як виявилося, поширення зроблених в Росії фальшивих новин, спрямованих на дискредитацію Гілларі Клінтон в соціальних мережах, - важлива лінія декількох розслідувань можливої змови між штабом Трампа і Москвою, - пише The Guardian.

«Як повідомляється, главу «цифрового штабу» Трампа Бреда Парскейла викликали на засідання комітету з розвідки Палати представників, що розслідує втручання Москви у вибори 2017 року, - йдеться в статті. - Марк Уорнер, головний демократ в комітеті Сенату з розвідки, який проводить паралельне розслідування, сказав, що не менше 1 тис. «оплачуваних інтернет-тролів, які працюють на об'єкті в Росії» закачували фальшиві новини про Клінтон в соціальні мережі під час передвиборної кампанії».

«За словами Уорнера, було свідоцтво того, що у фокусі цієї кампанії виявилися ключові виборці в «штатах, які коливались», і це викликає питання, чи координували американські політичні оперативники, куди прямував потік брехливих історій, - передає Борджер. - Вважається, що ці проблеми, а також можливі зв'язки між російськими фабриками фальшивих новин і вкрай правими сайтами в США, розглядає Роберт Мюллер, спеціальний радник, призначений міністерством юстиції для нагляду над розслідуванням російської участі у виборах».

«Ведеться широкомасштабне розслідування незвично великої кількості контактів між соратниками Трампа і російськими чиновниками під час кампанії, а також можливості того, що у Кремля є важелі особистого або фінансового тиску на членів штабу Трампа, в тому числі самого президента, згідно з його реплік в Twitter», - йдеться в статті.

«Роль згенерованих в Росії фальшивих новин - окрема нитка, яка поки привернула мало уваги. Проте роль, зіграна нею в придушенні голосування за Клінтон в таких ключових штатах, як Вісконсін, Мічиган і Пенсільванія, в критично важливі останні дні кампанії 2016 року, можливо, допомогла змінити хід американської історії», - вважає автор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: