В Угорщині визначилися із датою виборів до парламенту

В Угорщині визначилися із датою виборів до парламенту
Парламент Угорщини

Fidesz налаштована на повернення конституційної більшості

Президент Угорщини Янош Адер опублікував заяву, в якій визначена дата проведення цьогорічних виборів до парламенту. Цього разу угорці обиратимуть 199 депутатів Національної Асамблеї 8 квітня 2018 року. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters, посилаючись на місцеву державну агенцію МТІ.

Видання Politico прогнозує, що правляча партія Fidesz намагатиметься повернути собі конституційну більшість із 2/3 голосів, яку було втрачено після довиборів 2015 року. Для цього Віктор Орбан активно працює із закордонними угорцями, які живуть в сусідніх країнах (Словаччина, Україна, Румунія) для отримання необхідної кількості голосів.

В той же час ультранаціоналісти із партії Jobbik намагаються відмежуватися від свого неоднозначного іміджу для посилення привабливості в очах електорату. Однак партія має виплатити до 2 млн. євро штрафу за незаконне фінансування. Це значно зменшує шанси на проведення успішної кампанії. В той же час соціалісти, які займають третє місце в рейтингах опитування громадянської думки, виступають за ідею союзу із партією Jobbik для того, щоб завдати поразки правлячій партії Fidesz. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: