В Ухані, звідки почався спалах коронавірусу, частково знімуть карантин

В Ухані, звідки почався спалах коронавірусу, частково знімуть карантин
За минулу добу в Китаї було зафіксовано 78 нових випадків зараження

Суворі карантинні обмеження в Ухані запровадили в січні

Влада китайського міста Ухань заявила, що з 8 квітня там частково послаблять карантинні обмеження, введені з початку спалаху коронавірусу SARS-CoV-2 — Ухань став центром його епідемії в Китаї.

Як повідомляє BBC, таке рішення ухвалили, оскільки протягом останніх п’яти днів там зафіксували лише один випадок інфікування коронавірусом.

Суворі карантинні обмеження в Ухані зокрема і в решті Китаю загалом запровадили в січні на тлі стрімкого зростання випадків зараження SARS-CoV-2.

Китайська влада також повідомила, що за останній день у країні зафіксували 78 випадків коронавірусу, лише чотири з них — не від приїжджих.

Ця «друга хвиля» інфікування — тобто не через поширення вірусу серед місцевого населення, а через його завезення з-за кордону — також спостерігається і в інших азійських країнах, як-от Південна Корея та Сінгапур.

Нагадаємо, 19 березня влада Китаю повідомила, що вперше з часу спалаху епідемії коронавірусу SARS-CoV-2 в країні не зафіксовано жодного випадку його передачі до інших людей. Відповідно, всі нові випадки виявлені в тих, хто в'їжджав на територію країни.

За останніми даними у Китаї одужали понад 90% хворих на коронавірус. Зазначається, що на території Китаю зафіксовано 81 171 випадків інфікування (з них 73 159 осіб одужали), що становить 90,13% від загальної кількості хворих. Кількість жертв досягла позначки 3277 людей. Наголошується, що за минулу добу в країні було зафіксовано 78 нових випадків зараження і лише сім летальних випадків (все в провінції Хубей - епіцентрі коронавірусу). При цьому 456 пацієнтів, що вилікувались і виписалися з медичних установ.

Станом на цю годину в Україні підтвердили 97 випадків захворювання на коронавірус

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: