Кличко розповів, за які кошти Київ закуповує маски, тести, захисні костюми

Кличко розповів, за які кошти Київ закуповує маски, тести, захисні костюми

Кличко запевнив, що столична влада робить все, що в її силах

Наразі Київ закуповує маски, захисні костюми та медобладнання самостійно, за рахунок власного бюджету.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-пресконференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ. 

«Ми робимо в цій ситуації все, що в наших силах! І тести, і маски, і захисні костюми та медобладнання – це все ми купуємо самі! Закуповує місто з бюджету столиці», - наголосив Кличко. 

Разом з тим, мер поінформував, що засоби захисту, що закуповуються коштом міського бюджету, розповсюджуються мережею міських аптек КП «Фармація».

«Місту належать тільки аптеки КП «Фармація». Усі медикаменти і засоби захисту, що ми отримуємо, централізовано розподіляємо в аптеки цієї мережі. Зрозуміло, що через ажіотаж, все швидко розкуповують. Зазначу ще раз: медичні маски і засоби захисту ми, в першу чергу, відправляємо в медичні заклади. Лікарям. Це критично необхідно!» - повідомив Кличко.

Як повідомлялося, київська міська лікарня №8, яку перепрофілювали на прийом хворих на COVID-19, відмовилася приймати пасажирів поїзда Рига – Київ із характерними симптомами, оскільки у медперсоналу немає засобів захисту.

Прокуратура Києва розпочала досудове розслідування за фактом можливого вчинення кримінального правопорушення працівниками Київської митниці під час оформлення експорту медичних масок з України до Іспанії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: