В Україні 60% населення вважають себе щасливими – опитування

В Україні 60% населення вважають себе щасливими – опитування
 У більшості українців сподівання на наступний рік доволі оптимістичні
Фото: unsplash.com

За даними опитування, основними почуттям людей, коли вони думають про майбутнє України, є надія (52%)

Загалом 60% українців у 2018 році були дуже або переважно щасливі. Про це свідчать результати опитування фонду «Демократичні ініціативи» і  Центру Разумкова, оприлюднені на сайті «Демініціатив». 

Найбільше «щасливчиків» виявилося у Західному регіоні – 69%, але й в усіх інших –  «щасливчики» переважали: у Центральному регіоні  – 62%, Південному – 50%, Східному – 50%.

У більшості громадян сподівання на наступний рік доволі оптимістичні: 23% впевнені, що  наступний рік обов’язково буде кращим, ніж нинішній, ще 55% на це сподіваються, 10% передбачають, що гіршого буде більше, і лише 1% впевнені, що наступний рік буде ще гірший.

Водночас основними почуттям людей, коли вони думають про майбутнє України, є надія (52%), тривога (33%) та оптимізм (28%). Ці почуття переважають в усіх регіонах України, в тому числі й на сході (35% – надія, 29% – тривога).

За даними опитування, 24% українців вважають головною подією 2018 року об’єднання церков та заяву Константинополя про надання Томосу на автокефалію. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: