Підсумки-2018: українці назвали головну подію року

Підсумки-2018: українці назвали головну подію року

Головною політичною подією року в Україні визнано об’єднання церкви

За даними опитування фонду «Демократичні ініціативи» і  Центру Разумкова, 24% українців вважають головною подією 2018 року об’єднання церков та заяву Константинополя про надання Томосу на автокефалію. Про це йдеться на сайті фонду «Демократичні ініціативи».

За даними опитування, далі йдуть: введення військового стану (17%), інцидент у Керченській протоці  (9%), продовження війни (7%). Жодної події не змогли назвати 12% (минулого року - 25%).

За словами директора фонду Ірини Бекешкіної, ситуація в порівнянні з опитуванням у минулому році не сильно змінилася, пише «РБК-Україна».

«Лише 20 відсотків впевнені, що Україна подолає труднощі в найближчий час, 40 же відсотків вважають, що у нас поліпшилась обороноздатність», - повідомила вона.

Опитування було проведено з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, 15 грудня на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Вселенський патріарх Варфоломій назвав український помісний собор поворотним для Вселенського православ’я.

Також Вселенський патріарх Варфоломій у телефонній розмові з новообраним митрополитом Київським Епіфанієм привітав його з обранням та благослови

Зазначимо, що 27 грудня набув чинності закон про перейменування УПЦ МП.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: