В Україні хочуть змінити вимоги до розміру вікон в залежності від регіону

В Україні хочуть змінити вимоги до розміру вікон в залежності від регіону

Нову державну будівельну норму повинні прийняти найближчим часом

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує змінити державну будівельну норму (ДБН) щодо вимог до розміру вікон при будівництві будівель залежно від світлокліматичних особливостей регіону.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

«У новій ДБН щодо освітлення ми пропонуємо скоригувати розрахунки природного освітлення в приміщеннях. Зокрема, уточнити зонування території України за світловим кліматом, розподіливши її на чотири зони зі світлокліматичними особливостями. Це дасть можливість більш коректно розраховувати необхідну мінімальну площу вікон у приміщеннях в різних регіонах України, і, отже, підвищить інсоляцію і комфорт у приміщеннях», - написав він.

  • Що стосується зон, то до першої планується включити Житомирську, Хмельницьку, Тернопільську, Рівненську, Івано-Франківську, Львівську та Волинську області.
  • До другої зони мають увійти Закарпатська, Чернівецька, Вінницька, Київська, Чернігівська і Сумська області.
  • До третьої зони включать Кіровоградську, Дніпропетровську, Харківську, Полтавську, Черкаську, Донецьку та Луганську області.
  • Четверта зона включає Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку області та Крим.

Як додав заступник міністра, нову державну будівельну норму мають прийняти найближчим часом, а поширюватися вона буде на проектування освітлення приміщень у житлових, цивільних, промислових будівлях і спорудах, на територіях промислових і сільськогосподарських підприємств, а також на проектування зовнішнього освітлення населених пунктів, у тому числі, вулиць, доріг і парків.

Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні документи, що використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: