В Україні подешевшали деякі продукти: прогноз цін на вересень
Вартість гречки знизилася на 7 грн
«А за півтора місяця крупа знизилася в ціні на 7 грн. Її «золота» ціна – 20 грн», – наголошує директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.
Морква подешевшала на 4% – із 4,46 грн до 4,27 грн.
На 20 копійок зменшилася вартість цукру – до 13,40 грн за кілограм. «Україна дуже щільно інтегрована в міжнародний ринок продовольства, а ціна на цукор через початок збору цукрових буряків пішла вниз», – пояснив Дорошенко.
Ціна на яйця також знизилася на 30 копійок – до 12,50 грн за десяток. Це вдвічі нижче, ніж на початку року. Протягом літа ціна на яйця весь час коливається на 30–50 копійок.
Капуста та цибуля подорожчали. Капуста зросла в ціні на 6% – із 2,81 грн до 3,00 грн. Цибуля подорожчала на 4% – із 4,65 грн до 4,84 грн.
На одну гривню, до 70 грн за кілограм, подорожчала свинина – через світове зростання цін на це м'ясо.
«У вересні очікується зростання цін у першу чергу на найдешевші продукти харчування, без яких ми не можемо обійтися. Овочі можуть зрости в ціні до 7%, а решта продуктів – до 3%», – прогнозує експерт.
Коментарі — 0