В Україні спостерігається складна ситуація у зв'язку зі спалахами африканської чуми, - Кутовий

В Україні спостерігається складна ситуація у зв'язку зі спалахами африканської чуми, - Кутовий

«Оскільки ні вакцини, ні протидії цьому захворюванню у світі в даний момент не існує», - пояснив міністр

В Україні складна ситуація через періодичні спалахи в регіонах африканської чуми свиней. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий.

За його словами, крім як спалення тварин, заражених АЧС, іншого способу боротьби з вірусом не існує.

«У нас ця небезпека існує вже кілька років, ми фактично здійснюємо локалізації, постійно спалахи відбувалися, продовжують відбуватися. Це дуже складна ситуація, оскільки ні вакцини, ні протидії цьому захворюванню у світі в даний момент не існує. Єдиний спосіб – це спалення тварин, але основне поширення захворювання йде з особистих подвір'їв громадян. Оскільки ми провели дуже широку дерегуляцію, ми скасували ветеринарну міліцію – зараз це могла б бути ветеринарна поліція, і фактично зайти на подвір'я до громадян неможливо у контексті цих питань. Люди, розуміючи, що є великий ризик вилучення тварин, що компенсація може затримуватися в часі, їх іноді не влаштовують цифри компенсації, вони не завжди хочуть запускати ветеринарів. Але робота йде», - зазначив міністр.

Кутовий додав, що в країні є необхідні для утилізації тварин підприємства, однак даний процес можна організувати й іншим способом.

«Утилізаційні заводи існують, система є, вона повинна працювати краще. Насправді з точки зору спалення це може бути організовано іншим способом, не тільки за допомогою заводів. Оскільки сам факт перевезення по Україні – це вже небезпечно», - сказав Тарас Кутовий.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: