В Україні випробували новий гранатомет «Ланцея»

В Україні випробували новий гранатомет «Ланцея»

Гранатомет «є копією радянського станкового протитанкового гранатомету СПГ-9 «Спис»

На одному з полігонів у Дніпропетровській області відбулись випробування вітчизняного станкового протитанкового гранатомету «Ланцея». Про це повідомила у соцмережі директор компанії-виробника ТОВ «Рубін-2017» Людмила Васильєва.

За її словами, гранатомет «є копією радянського станкового протитанкового гранатомету СПГ-9 «Спис», що був прийнятий на озброєння в 1963 році», пише УНН.

Зазначається, що випробування гранатомету «Ланцея» пройшли успішно. Під час випробувань була присутня комісія з офіцерів Міноборони України, наукових співробітників та розробників гранатомету.

Як відомо, СПГ-9 «Спис» призначений для ураження танків, самохідно-артилерійських установок та інших броньованих цілей, а також для знищення живої сили і вогневих засобів противника.

СПГ-9 знаходиться на озброєнні ЗСУ, Нацгвардії та ДПСУ, де активно використовується з початку протидії російській агресії на Донбасі.

Нагадаємо, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що точну причину вибуху на Рівненському полігоні встановить експертиза зі слідчим експериментом відтворення обставин трагічної події. За його словами, попередньо у діях незалежного спостерігача стрільб є всі ознаки службової недбалості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: