В Україні заарештували відомого російського банкіра

В Україні заарештували відомого російського банкіра

Олексія Алякіна позбавили українського громадянства і заарештували на вимогу Росії

Бізнесмен у 2013 році отримав українське громадянство, проте влітку 2018 року воно було анульоване

Українські правоохоронці за запитом Росії затримали в Київській області екс-власника російського банку «Пушкіно» Олексія Алякіна. Про це в четвер, 27 вересня, повідомляють Українськi Новини з посиланням на дані суду.

У Росії Алякін був заочно арештований ще в березні 2016 року. Російські правоохоронці підозрюють його в шахрайстві в особливо великому розмірі.

В Україні він є власником будівельної компанії «Прогрес Буд», зареєстрованої в місті Бориспіль Київської області.

Відзначається, що в 2013 році бізнесмен отримав українське громадянство, але 30 липня поточного року Державна міграційна служба анулювала це рішення.

9 серпня Алякін був затриманий співробітниками Служби безпеки України на 79-му кілометрі автодороги Київ - Одеса.

 «До Генеральної прокуратури України надійшов запит компетентних органів Російської Федерації про видачу особи для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення інкримінованих йому злочинів. Згідно із запитом, розшукуваний - громадянин Російської Федерації», - сказано в матеріалах суду.

У зв'язку з цим прокуратура просила суд заарештувати підсудного.

Захист бізнесмена просив відпустити його під домашній арешт, апелюючи до того, що Алякіну потрібне стаціонарне лікування, він має міцні соціальні зв'язки, знаходиться в цивільному шлюбі і є єдиним годувальником, а також підтримує Україну в збройному конфлікті на Донбасі.

Крім того, захист стверджує, що бізнесмен проходив службу в добровольчих підрозділах «Арата» і «Айдар», забезпечував учасників АТО роботою і житлом. У зв'язку з цими обставинами, в разі видачі російським силовикам екс-банкір може бути підданий переслідуванню з політичних мотивів. Алякін також заявив, що вважає себе громадянином України.

Однак, суд застосував щодо підсудного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою (екстрадиційний арешт) до винесення рішення Генеральною прокуратурою України про його видачу та фактичну передачу РФ, але не більше 12 місяців, тобто не пізніше 15 вересня 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: