В Україні зростає відсоток сплати картою замість готівки

В Україні зростає відсоток сплати картою замість готівки

Серед банків-власників таких карток перемагають «ПриватБанк», «Ощадбанк» та «Райффайзен Банк Аваль»

У Національному банку України заявили про збільшення безготівкових розрахунків і про те, що найчастіше українці платять в магазинах картою або роблять покупки онлайн - за результатами третього кварталу 2017 частка безготівкових розрахунків у загальному обсязі операцій з використанням платіжних карток в Україні склала 38,6% і збільшилася з початку року на 3,1%. Про це повідомляється на сайті НБУ.

Загальна кількість операцій з використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, за три квартали 2017 склав 2,22 млрд. шт., а їх обсяг – 1 458 млрд. грн., і порівняно з аналогічним періодом 2016 зросли відповідно на 22 2% і 29,0%.

«При цьому спостерігається стійке зростання саме безготівкових розрахунків - за кількістю операцій на 29,5% і за обсягом 41,6% у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Розподіл безготівкових операцій з використанням платіжних карток за третій квартал 2017 свідчить, що за обсягами найбільшу кількість безготівкових операцій припадає на операції в мережі інтернет - 39,0%; а за кількістю - на розрахунки в торговельній мережі - 52,4%», - заявили в НБУ.
 
За результатами третього кварталу 2017 порівняно з початком року збільшилася загальна кількість:
- активних платіжних карток - на 5,2%, платіжних карток із магнітною смугою та чіпом - на 91%, - безконтактних платіжних карт - на 22,9%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: