В Україну у серпні прийде перша партія вугілля, альтернативного донбаському – Насалик

В Україну у серпні прийде перша партія вугілля, альтернативного донбаському – Насалик

В уряді прийняли рішення закуповувати антрацитову групу вугілля не в окупантів Донбасу, але повністю відмовитися від поставок вугілля із зони АТО не вдасться

Перша партія вугілля антрацитної групи прийде в Україну 20-21 серпня. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

«Ми прийняли рішення, що формула в 1 370 грн дає можливість закуповувати з інших джерел антрацитову групу вугілля. Вже 20-21 серпня прийде перше судно з іншим (альтернативним, - ред.) джерелом постачання вугіллям», - сказав він.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, це буде перший невеликий танкер - 130 тис. тонн.

Міністр відмовився розголошувати інші подробиці поставок, зіславшись на комерційні умови контракту

Насалик також повідомив, що він підписав наказ про реконструкцію двох блоків Зміївської ТЕС («Центренерго») для їх переведення з антрацитових марок вугілля на вугілля газової групи. За його словами, для цих цілей буде виділено 170 млн грн.

«Я буду відвертий, ми не обійдемося без зони АТО на сьогоднішній день, хіба що компенсуючи тільки поставку антрацитної групи, скажімо, з Кузбасу або інших джерел...» - додав він.

Відзначимо, раніше голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що теплоелектроцентралі (ТЕЦ) Донецької області будуть поступово переводити з антрациту на газове вугілля.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: