В УПЦ МП прокоментували участь своїх ієрархів у соборі

В УПЦ МП прокоментували участь своїх ієрархів у соборі

Посади, яку ієрархи займали в УПЦ МП стануть вакантними, заявили в церкві

Фото: @poroshenko

В УПЦ МП констатували перехід єпископів

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря) в коментарі BBC News Україна повідомив, що ті ієрархи УПЦ МП, які беруть участь в об'єднавчому соборі «створюють нову церкву і туди переходять».

На питання, чи будуть прийняті щодо них якісь санкції, він сказав, що «до нас вони більше не мають відношення». «Якби вони були в УПЦ, то на них могли б розповсюджуватись якісь дії».

«Ми лише констатуватимемо, що вони перейшли в розкол, і повідомимо помісні церкви, що в диптиху канонічних єпископів України вони більше не значаться», - сказав архієпископ.

Він додав, що посади, яку ці ієрархи займали в УПЦ МП стануть вакантними. «У даному випадку, люди самі захотіли відлучити себе від своєї церкви. Нам залишається це лише з сумом констатувати».

Нагадаємо, на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Єпіфаній.

Українську православну церкву, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом на Об'єднавчому соборі представляли двоє єпископів: Вінницький і Барський Симеон та Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: