Спалах коронавірусу в гуртожитку під Києвом: влада нічим не допомагає мешканцям

Спалах коронавірусу в гуртожитку під Києвом: влада нічим не допомагає мешканцям
У гуртожиток не пускають нікого, окрім спеціальних працівників
Фото: ТСН

Всі продукти та ліки мешканцям гуртожитку забезпечують лише волонтери

Мешканці гуртожитку у м. Вишневе, де виявлено спалах коронавірусу, скаржаться на брак комунікації із посадовцями, адже досі не знають, як довго триватиме їхній карантин.

Станом на ранок 22 квітня, заходи безпеки навколо гуртожитку залишаються над суворими - чергують нацгвардійці та поліція. За загороджувальну стрічку не пускають нікого, окрім спеціальних працівників, на поверхах проводять дезінфекцію.

Перша померла хворіла тривалий час і не зверталась до лікарів. Її осиротілого 12-річного сина, за інформацією ТСН, вже забрали родичі.

Мешканці гуртожитку скаржаться на брак гуманітарної допомоги. Всі продукти та ліки забезпечують лише волонтери. Волонтери кажуть, що від влади допомоги наразі не надходило.

«Місцева влада ще нічим не допомогла, ані продуктами, ані іншими необхідними засобами. Сподіваюсь, що допомогу нададуть, адже фактично весь гуртожиток зараз перебуває на ізоляції. Тобто, всі мешканці потребують продуктів харчування», – повідомила волонтерка Людмила Мартиненко.

Наразі очікується інформація щодо того, скільки на сьогодні є інфікованих в будівлі, адже напередодні зразки для ПЛР-тестів відібрали в усіх мешканців.

У гуртожитку запровадили стан особливого пересування. На 3 та 8 поверхах не дозволено пересування взагалі, а для решти – не можна виходити з будівлі, однак люди і самі дотримуються карантину.

Нагадаємо, масштабний спалах коронавірусу зафіксували у Вишневому Київської області. Як вже відомо, в гуртожитку виявили 37 осіб з коронавірусом, в тому числі й двох дітей.

Втім, як з'ясувалося, раніше двоє мешканців цього будинку померли від Covid-19. Однак влада на це не відреагувала належним чином.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: