В уряді нарахували 75 тис. дітей у чергах до дитсадків

В уряді нарахували 75 тис. дітей у чергах до дитсадків

Гройсман обіцяє за три роки позбутися черг у дитсадках

Сьогодні 75 тис. дітей стоять у чергах до дитячих садків. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає  Урядовий портал.

«Перше, що нам треба зробити, - забезпечити вільний доступ дітей до дитячих садків.  У нас 75 тис. дітей ще досі стоять у чергах. Це неприпустимо. Минулого року було створено 26 тис. місць у дитячих садочках - перш за все, за рахунок місцевих бюджетів. Очевидно, що за три роки ми можемо повністю позбутися черги в дитячі садочки», - зазначив  прем'єр-міністр.

Далі - школа, яка  має  прививати дітям нові знання, навички і компетентності.

«Для того, щоб ми через 12 років отримали результат, нам треба сьогодні розпочинати цю реформу. І дуже важливо, щоб ця реформа не відкладалася у часі», - наголосив Гройсман.

Коментуючи систему профосвіти Гройсман зазначив, що вона неадекватна щодо ринку праціі необхідно зробити так, аби кадри, які ми готуємо, відповідали запитам у реальному секторі економіки.

Окрему увагу він звернув на розвиток науки, де фактично немає повноцінної системи ані підтримки, ані запиту, ані трансферу наукових доробок в реальну економіку.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: