В уряді планують у цьому році повністю відмовитись від імпорту газу

В уряді планують у цьому році повністю відмовитись від імпорту газу

Це має відбутися через збільшення видобутку українського та за рахунок енергоефективності

За рахунок енергоефективності та збільшення видобутку власного газу Україна в змозі відмовитись від імпорту блакитного палива. Про це в ефірі «5 каналу» заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
«Ми не готові купувати недешевий газ, ми не готові виплачувати десятками мільярдів субсидії, ми повинні йти по напрямку енергоефективності. Саме сьогодні відбулася презентація майбутнього фонду енергоефективності, але це не тільки фонд – це низка законів, яка повинна бути прийнята парламентом с точки зору енергоефективності будівель, з точки зору змін до закону про теплопостачання, про інвестиційну діяльність, змін закону про комерційний облік. Це все те, що запускає ринок і відповідає на питання, яким чином захистити і підтримати наших громадян», – зазначив Зубко.
«Сьогодні Україна має можливість повністю відмовитись від імпорту газу. Якщо ще два роки тому ми не розуміли, яким чином відмовитись від російського газу, але ми зробили це у попередньому уряді, відмовившись від російського газу в 2015 році. В цьому, 2016 році, ми даємо собі завдання повністю відмовитись від імпорту, не тільки через збільшення видобутку українського, а і через зменшення споживання, щоб ефективно витрачати ту енергію, яка є», – наголосив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: