В уряді рекомендують перевізникам утриматися від транзиту вантажів через РФ

В уряді рекомендують перевізникам утриматися від транзиту вантажів через РФ

Кабмін вже підготував пакет заходів у відповідь на додаткові транзитні обмеження РФ

Міністерство економічного розвитку і торгівлі рекомендувало українським перевізникам утриматися від відправки вантажів територією Російської Федерації через додаткові обмеження з боку РФ. Про це сьогодні сказала на брифінгу заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - Торговий представник України Наталія Микольська.

«У зв’язку з цим сьогодні на оперативному штабі було попередньо проговорено, що ми рекомендуємо на даний час утриматися від відправки вантажів, які відбуваються до Російської Федерації для уникнення відповідних ситуацій», — наголосила Микольська.

Кабінет міністрів України вже підготував пакет документів для запровадження дзеркальних заходів у відповідь на запровадження додаткових транзитних обмежень з боку РФ на українські товари.

«Пакет документів щодо заходів у відповідь готовий. Зараз відбувається його певна фіналізація», — сказала Микольська.

Цей пакет документів, за її словами, розглядатиметься на засіданні уряду. Водночас вона не уточнила, коли саме уряд розгляне це питання.

Нагадаємо, 3 липня було оприлюднено Указ Президента Російської Федерації від 1 липня 2016 року, відповідно до якого запроваджуються додаткові обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів з України.

Зокрема, указ залишає в силі чинні обмеження транзиту стосовно транзиту товарів до Республіки Казахастан, які поширюються і на транзит до Киргизської Республіки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: